dimecres, 13 de gener del 2016

ESCRIT PUBLICAT REVISTA LERTIO AQUEST NADAL

L'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'escola del poble som un grupet de famílies que treballem per: ajudar que el centre tingui més recursos, dels que l'Administració considera estrictament necessaris, a dinamitzar l'escola de manera coordinada amb els mestres i a fer present l'escola entre el teixit associatiu de Llers.

Per aconseguir diners per tot això, l'AMPA recull una quota anual dels socis, participem en una quina i venem loteria durant les festes de Nadal, posem una parada de crêpes artesanes a la fira de la cirera de Llers... i tot això podem fer-ho gràcies a la col·laboració desinteressada de molts pares, mares i persones dels pobles del voltant. Hem de dir que anys anteriors també s'havia participat amb una parada a la Fira del bolet d'Albanyà, a la Fira de la mongeta de Sant Llorenç de la Muga i a la Fira de la cirera de Terrades, que són els pobles, a més de Llers, d'on majoritàriament provenen els nens i nenes de l'escola. Però aquestes activitats s'han deixat de fer actualment i s'han substituït per altres iniciatives.

Una activitat que pretén aconseguir tots els objectius abans mencionats és l'Ampatló, sorgida d'un grup de famílies molt actives i sempre amb ganes d'engegar noves propostes. L'Ampatló es tracta d'una matinal de diumenge en que s'organitza una duatló per adults i tot un seguit de curses infantils, tot ambientat amb els GraLlers, gegants, esmorzar i xerinola! En aquests moments ja estem treballant en la 3a edició i intentant convèncer el senyor del temps perquè no ens faci la mala passada de l'any anterior!!

A dintre l'escola, l'AMPA ha estat uns quants anys gestionant el menjador i les activitats extraescolars. Aquest any però, principalment a causa de l'enduriment de la legislació fiscal que afecta a les associacions, s'ha decidit traspassar la gestió del menjador al Consell Comarcal i encomanar la gestió de les activitats extraescolars a una empresa externa. D'aquesta manera els membres de l'AMPA ens hem alliberat de tasques de gestió i podem centrar més esforços en coordinar-nos amb l'escola per proposar millores.

Millores com el gran toc de color que a finals del curs 2014-2015 es va donar a l'edifici de l'escola,  gràcies a l'ajuda de l'Escola d'Art Superior de Disseny d'Olot i a la col·laboració d'alumnes i mestres del nostre centre, es van pintar dos fantàstics murals a les parets del pati d'educació infantil. Així mateix, es van comprar i muntar unes taules per al pati de primària i un munt de material, en aquest cas, per les hores de pati. D'altra banda, des de l'AMPA es finança l'excursió de final de curs dels alumnes de 6è, que acostuma a ser al parc aquàtic de Roses. Aquesta iniciativa ja fa uns quants anys que s'està portant a terme.

I durant aquest curs ja estem treballant amb noves iniciatives!!


Doncs bé, fins aquí una pinzellada de les tasques de l'AMPA de l'escola. Tots els membres de la junta aprofitem aquest escrit per fer una crida a pares i mares que vulguin proposar noves idees o donar un cop de mà amb el que ja es fa que, evidentment, seran molt benvinguts!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada